Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Дорожинська М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Дорожинська М. Ю. 
Хроніка діяльності народовських товариств Галичини на сторінках періодичного видання "Батьківщина” (1879–1896) [Електронний ресурс] / М. Ю. Дорожинська // Наукові праці історичного факультету Запорізького національного університету. - 2013. - Вип. 36. - С. 312-315. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npifznu_2013_36_56
Проаналізовано зміст одного з найзмістовніших періодичних видань Галичини другої половини XIX ст. Увагу звернуто на те, як висвітлено на сторінках "Батьківщини" організаційну, видавничу та культурно-просвітню діяльність народовських товариств краю. Періодичне видання дозволяє прослідкувати за діяльністю громадських організацій Галичини впродовж дослідженого періоду, особливо багато місця на його сторінках відведено діяльності "Просвіти". Запропоновано розглядати часопис як цінне джерело для вивчення національного руху українців краю другої половини XIX ст.
Попередній перегляд:   Завантажити - 354.383 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Гуменюк О. Л. 
Розроблення рецептури хліба з використанням лляного шроту [Електронний ресурс] / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, І. М. Журок, М. В. Дорожинська // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2015. - № 1. - С. 184-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtn_2015_1_31
Попередній перегляд:   Завантажити - 345.112 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Дорожинська М. 
Статути – джерело до вивчення діяльності народовських товариств Галичини 60-х рр. ХІХ – початку ХХ ст [Електронний ресурс] / М. Дорожинська // Вісник Прикарпатського університету. Історія. - 2014. - Вип. 25. - С. 194-200. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vpu_Ist_2014_25_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 309.46 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Дорожинська М. 
Джерела до вивчення діяльності товариства "Просвіта" у фондах Центрального державного архіву у м. Львові [Електронний ресурс] / М. Дорожинська // Галичина. - 2015. - Ч. 27. - С. 316-320. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nikp_2015_27_42
Попередній перегляд:   Завантажити - 588.542 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Сиза О. 
Порошок з вичавків ягід калини в технології виробництва пшеничного хліба [Електронний ресурс] / О. Сиза, О. Савченко, І. Журок, М. Дорожинська // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 176-188. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_4_21
Для отримання порошку з вичавків ягід калини сировину висушували і подрібнювали до частинок розміром 0,10 - 0,15 мм. Порошок є однорідною масою жовто-коричневого кольору зі смаком і запахом, властивим вихідній сировини. За органолептичними показниками він є оригінальною смакової добавкою, а також білковим і вітамінним збагачувачем для отримання продуктів підвищеної біологічної цінності. Для з'ясування закономірностей дії порошку з вичавків ягід калини на процеси, які відбуваються при виготовленні хліба пшеничного, досліджено вплив цієї добавки на основну сировину для хлібопекарського виробництва - борошно і дріжджі. Якість хліба оцінювали за методикою проведення лабораторних пробних випічок тіста, що приготовані із борошна, солі, води питної, дріжджів, порошку з вичавків калини безопарним способом. Температура випікання 220 <$E symbol Р>С, час - 45 хвилин. Органолептичним способом оцінювали форму хліба, колір і зовнішній вигляд скоринки, смак і запах. Контроль якості готового хліба здійснювали за фізико-хімічними властивостями - вологістю, кислотністю, пористістю. Добавка порошку з вичавків ягід калини збагачує вироби вітамінами, органічними кислотами, антиоксидантами. Наявність речовин з антиоксидантними властивостями зумовлює уповільнення окисних процесів, що відбуваються під час випікання та зберігання виробів - термін зберігання хліба збільшується у 1,7 разу. Збагачений порошком з вичавків калини хліб характеризується більшим об'ємом і кращою пористістю, запах та смак готових виробів не погіршується і відчувається приємний присмак ягід калини. Використання порошку з вичавків ягід калини скорочує тривалість визрівання тіста на 25 %, порівняно з безопарним способом без внесення добавок. Внесення порошку сприяє інтенсифікації мікробіологічних, колоїдних, фізико-хімічних процесів, які і забезпечують більш швидке дозрівання тіста. Отримані результати обумовлюють перспективність використання порошків з вичавків ягід калини (відходи виробництва соків і вин) при виробництві хлібобулочних виробів. Вони збагачують вироби вітамінами, органічними кислотами, антиоксидантами, скорочують тривалість визрівання тіста на 25 %, порівняно з безопарним способом без внесення добавок.
Попередній перегляд:   Завантажити - 871.79 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Дорожинська М. Ю. 
Джерела до вивчення діяльності українських народовських мистецьких товариств Галичини другої половини ХІХ – початку ХХ ст. [Електронний ресурс] / М. Ю. Дорожинська // Наукові записки [Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського]. Серія : Історія. - 2015. - Вип. 23. - С. 243-249. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nzvdpu_ist_2015_23_52
Попередній перегляд:   Завантажити - 433.916 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського